De multe ori am sentimentalizat prieteniile noastre. Ne iubim prietenii si ne dorim sa credem ca legaturile pe care le cream sunt spontane si apar datorita destinului.

Desi ceea ce am spus mai devreme este adevarat intr-o oarecare masura, prietenia are si o latura practica. Cautam numai anumite persoane pentru a gasi sustinerea sociala pe care o dorim.

Ne construim anumite relatii de prietenie cu un scop, chiar daca suntem constienti de acest lucru sau nu. Precum este prezentat in video-ul „The Purpose of Friendship” (Scopul Prieteniei), creat de The School of Life, exista anumite componente ale relatiilor noastre care le ajuta sa ramana incitante si distractive in timp.

Iata 4 solutii ce ne vor ajuta la crearea unor prietenii satisfacatoare si de lunga durata:

1. Avem nevoie de inspiratie si motivatie

Va simtiti atrasi de persoanele cu scopuri in viata asemanatoare de ale dumneavoastra? Bun – asta inseamna ca sunteti extrem de hotarati sa vi le atingeti! Sustinerea sociala reprezinta o componenta esentiala in indeplinirea sarcinilor dificile.

Din acest motiv ne implicam in pastrarea unor diete in acelasi timp cu alte persoane, alergam in grup si invatam cu alte persoane. Un individ cu valori similare, cu aceeasi mentalitate, ne poate ajuta sa ramanem pe calea cea buna in ceea ce priveste viata personala. Ne cautam prieteni cu o gandire morala asemanatoare, dorind sa o mentinem – sau sa o imbunatatim, si in acelasi timp imbogatindu-ne propriul caracter.

Totodata cautam persoane care portretizeaza si pun in aplicare calitatile pe care noi le admiram cel mai mult – fie acestea ambitie, creativitate sau bunatate. Precum a spus Oprah Winfrey, „Inconjurati-va cu oamenii care va vor inalta”.

2. Avem nevoie de un canal prin care sa ne procesam propriile emotii

Ati observat ca atunci cand vorbiti cu voce tare despre probleme personale reusiti sa le vedeti si dintr-o alta perspectiva, una mai menevrabila? Prin discutarea problemelor noastre reusim sa le identificam din punct de vedere mental si sa le privim dintr-un alt punct de vedere.

Daca aveti parte de un mediu ce va permite sa faceti asta, ati gasit un lucru extrem de valoros. Atunci cand ne expunem problemele, suntem capabili sa le vedem si partea realistica si sa le gestionam intr-o maniera practica si terapeutica.

In schimb, atunci cand ne interiorizam lucrurile ce ne framanta, acestea se pot dezvolta in ceva mult mai derutant si infricosator. A gasi un prieten care sa ne poata ajuta in decursul acestui proces este extrem de important si pretios. Unii ar spune ca le-a schimbat totalmente viata.

3. Avem nevoie sa ne distram

Una dintre cele mai universal pretioase atributii ale prieteniei este bucuria pe care acesta o aduce in vietile noastre. Rasul poate avea un caracter frivol dar este o componenta cruciala a stabilitatii mentale. Un prieten care ne imprataseste un anumit simt al umorului poate ajuta la doborarea tensiunii cotidiene si la eliminarea stresului.

Umorul este acel lucru care aduce culoare in vietile noastre, uneori monotone. O doza buna de ras a demonstrat ca este extrem de benefica pentru sanatatea noastra mintala si pentru stimularea activitatii mentale. A fi in compania unei persoane iubite timp de o ora nu reprezinta o pierdere de vreme. Este defapt o terapie emotionala, fizica si mentala!

4. Trebuie sa stim ca nu suntem singuri

Persoanele care au trecut impreuna prin experiente de viata semnificative creeaza foarte usor o legatura. Cei care se refac in urma dependentelor, spre exemplu, se intalnesc de multe ori in grupurile de sustinere si creeaza prietenii pe viata.

Noile mame, care incearca sa se obisnuiasca cu deprivarea de somn si incertitudinea, creeaza legaturi puternice care depasesc celelalte bariere ale societatii. Persoanele ce se aduna in cadrul serviciului militar sau al politiei au parte de o experienta asemanatoare.

Traumele si obstacolele prin care am trecut prin viata – mari sau mici – pot de multe ori sa ne confere senzatia de izolare. Atunci cand aflam prietenia cu persoane similare, putem transforma acea izolare intr-un pretext mult mai benefic ce ne poate ajuta sa cream legaturi cu alte persoane.

Roy Bennett a spus Inconjurati-va cu oameni pozitivi care cred in visurile voastre. Pastrati distanta fata de persoanele negativiste ce va ameninta motivatia si va pericliteaza ambitia. Inconjurati-va cu persoane pozitive si permiteti-le sa intre in viata voastra. Inconjurati-va cu cei care au incredere in visurile voastre, care va sustin ideile si ambitia si care va vor ajuta sa scoateti la iveala ceea ce este mai frumos din dumneavoastra.

Voi in preajma cui ati ales sa va petreceti ziua?

7 thoughts on “4 motive pentru care ne alegem prietenii

  1. Am aflat multe lucruri noi despre habitatul natural al salaului si despre modul in care putem contribui la conservarea acestei specii. Este esential sa ne implicam activ in protejarea mediului pentru generatiile viitoare.

  2. Interesanta perspectiva prezentata in acest articol despre impactul pescuitului excesiv asupra populatiei de salau. Este important sa constientizam implicatiile negative ale actiunilor noastre asupra mediului inconjurator.

  3. Articolul este foarte informativ si mi-a deschis ochii asupra problemelor de mediu legate de salau. Ma bucur sa vad ca se fac eforturi pentru protejarea acestei specii de peste.

  4. Autorul a abordat si subiecte legate de conservarea mediului inconjurator si respectarea regulilor de pescuit responsabil. Apreciem accentul pus pe sustenabilitate si protejarea ecosistemului acvatic in timp ce ne bucuram de pasiunea noastra pentru pescuit.

  5. Informatiile prezentate despre sezonul optim pentru pescuitul la salau au fost foarte utile. Este important sa stii cand sa mergi la pescuit pentru a avea cele mai mari sanse de succes, iar acest articol m-a ajutat sa inteleg mai bine acest aspect.

  6. Am apreciat sfaturile practice oferite in articol referitoare la locurile unde poti gasi cel mai bine salaul. De asemenea, am invatat multe lucruri noi despre comportamentul acestui peste si cum sa-l atragi cu succes.

  7. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind multe detalii despre metodele de pescuit la salau. Mi-a placut modul in care autorul a explicat diferitele tehnici si echipamente necesare pentru a captura acest peste minunat.

Comments are closed.