Bucataria este partea cea mai sociala si mai plina de viata a majoritatii locuintelor, locul preferat de multi pentru mici intalniri si, fara indoiala, cel mai aglomerat spatiu din intreaga casa.
Poate ca ceea ce conteaza cel mai putin este problema dimensiunii. Mare sau mica, trebuie sa fie un spatiu care sa se potriveasca cu tine si cu stilul tau de viata.
Daca te-ai hotarat sa iti proiectezi urmatoarea bucatarie sau sa o schimbi, ar trebui sa fii constient de diferitele optiuni care iti sunt disponibile.
Acest lucru te va ajuta sa profiti la maximum de spatiul tau si sa faci alegerea cea mai potrivita pentru nevoile tale.
Tine cont de faptul ca de confortul si utilizarea pe care vrei sa o dai bucatariei depinde in mod direct distributia pe care o alegi, asa ca trebuie sa fii foarte precaut si sa analizezi toate optiunile.
In acest articol iti prezentam o serie de sfaturi si caracteristici care te vor ajuta sa abordezi acest nou proiect si, mai ales, sa il faci ca la carte.
Alege piesele de mobilier
Deoarece apartamentul sau casa ta beneficiaza de o bucatarie mare si spatioasa, vei putea combina piesele de mobilier exact cum iti doresti.
Daca te hotarasti sa amenajezi o zona de dining in incapere, vei gasi o gama variata de mese pentru bucatarie, dar si scaune de diferite modele si dimensiuni.
Chiar daca te bucuri de o bucatarie de dimensiuni mari, tine minte sa pastrezi in aceasta doar obiectele si decoratiunile de care ai cu adevarat nevoie; acestea fiind organizate in sertare, dulapuri si alte spatii de depozitare.
In caz contrar, nu vei mai avea la dispozitie o incapere atat de generoasa.
Cu sau fara insula, in forma de L, in forma de U, sau cu mobilier in paralel… exista multe tipuri de bucatarii si fiecare are propriile particularitati, asa ca este normal sa ai mii de indoieli si intrebari.
Bucatarii in forma de L
Aceasta este cea mai frecventa optiune utilizata in majoritatea locuintelor.
Faptul ca se adapteaza la orice dimensiune de bucatarie, putem incorpora electocasnicele si ca ne permite sa profitam la maximum de colturi, ii confera un avantaj incontestabil fata de alte amenajari.
Este o amenajare pe care o poti valorifica la maximum, motiv pentru care s-a mentinut de-a lungul timpului si o regasim prezenta atat in cele mai clasice bucatarii, cat si in noile propuneri.
Bucatarii in forma de U
Daca dispui de o incapere suficient de mare, de forma patrata, aceasta poate fi una dintre optiunile tale, deoarece bucatariile alungite au unele limitari la aceasta configuratie.
Caracteristica principala a acestui tip de distributie este ca iti permite sa folosesti 3 fronturi, astfel incat sa poti distribui elementele de mobilier pe pereti sau sa lasi unul dintre ei liber.
Posibilitatea de a folosi trei pereti iti va oferi un flux care va fi foarte functional.
Tine cont de faptul ca distantele vor fi mai scurte, iar zona de lucru si de miscare va fi mai mare.
Bucatarii cu o insula
Obiectivul principal in crearea bucatariei perfecte poate fi crearea unui spatiu care sa maximizeze munca si depozitarea.
Daca ai o bucatarie mica, ai mare grija sa nu sacrifici spatiul pentru a introduce ceva ce pur si simplu iti place.
O bucatarie cu o insula este una dintre cele mai solicitante amenajari de spatiu, nu doar din cauza dimensiunilor minime pe care trebuie sa le lasi ca si zone de trecere, ci si pentru ca intr-un spatiu mic nu va arata bine si nu va avea aspectul pentru care a fost proiectata.
Cel mai adesea, acest tip de distributie apare in proiectele in care se cauta un stil open space, unde camera de zi si bucataria formeaza un intreg.
In sectorul decoratiunilor exista un numar infinit de propuneri atunci cand vine vorba de distribuirea unei bucatarii, cele mai frecvente fiind cele pe care tocmai le-am descris.
Inainte de a te decide pentru una sau alta, studiaza-ti foarte bine spatiul. Asigura-te ca te poti simti confortabil atunci cand vine vorba de munca. Aceasta ar trebui sa fie, fara indoiala, baza proiectului tau.
Daca urmezi aceste mici indrumari si sfaturi, vei obtine amenajarea ideala pentru a profita la maximum de acel spatiu care te invita la creativitate, la intalniri informale cu familia sau prietenii, la un aperitiv bun, la pranz sau la cina.
Articolul mi-a starnit curiozitatea si mi-a dat chef sa incerc si eu pescuitul la salau. Abordarea detaliata a subiectului m-a convins ca este o activitate captivanta si merita explorata mai mult.
Ma bucur sa aflu ca salaul poate fi prins si eliberat inapoi in apa, pentru a sustine populatia acestui peste. De asemenea, informatiile despre echipamentul recomandat pentru pescuitul la salau sunt foarte utile.
Este impresionant cat de multe detalii sunt prezentate in acest articol despre salau. Am aflat multe lucruri noi despre hrana preferata a acestui peste si modul sau de reproducere.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva noua despre salau. Mi-au placut informatiile despre habitatul salaului si metodele de pescuit prezentate.
Informatiile prezentate in articol sunt foarte utile si complete, acoperind aspecte precum hrana preferata a salaului, perioadele de activitate ale acestuia si cele mai eficiente tehnici de pescuit. Recomand acest articol tuturor pasionatilor de pescuit.
Apreciez faptul ca articolul include sfaturi practice despre echipamentul necesar pentru pescuitul la salau si despre cele mai bune locuri unde se poate practica acest sport. Este util pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca abilitatile de pescuit.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra salaului, habitatului sau si a tehnicilor de pescuit. Mi-a placut cum autorul a abordat subiectul si cum a prezentat informatiile intr-un mod clar si concis.